lørdag 7. februar 2009

Snø og rein

I dag var det silkeføre på Finlandsfjellet; 10 cm nysnø på hardt underlag. Sjølv om sola no er oppe i fleire timar, vart det ein kald fornøyelse. Det er ikkje ofte det er 12 minusgrader i Tromsø, heldigvis var det nesten vindstille.

På veg opp gjekk eg like forbi desse reinsdyra. Det virka som dei var vane med folk, for dei flytta seg ikkje ein centimeter sjølv om eg passerte berre 10 meter frå dei. Såg ut som dei visste kvar maten var, for dei hadde vore på fleire av dei små haugane der snølaget var ekstra tynt.


Det er fantastisk å ha slike turområde like utafor døra, samstundes som ein har dei servicetilbod som ein by kan tilby berre få minutt unna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Tore, var på fjellet i dag. Holdt på å fryse av fingrene da jeg skulle ta av fellene. En fisker ble en gang spurt hva han gjorde når fingrene frøs seg stiv og han brukte votter av prinsipp: æ slår bare på dem med en hammar. Utrolig fint ute nå.

Anonym sa...

Snadder!

Anonym sa...

Bra dere har fine forhold! Her er det også silkeføre. Noen cm til og vi kan ha metersfest. Men det er litt for kaldt å gå. Mellom 15 og 20 kalde blir litt tøft.