onsdag 20. juni 2007

Nye værsider

I disse dager lanseres nye sider med værprognoser for det meste av verden i et samarbeid mellom Meteorologisk institutt og NRK. Sidene har etter min mening ikke blitt så aller verst, selv om det fortsatt er forbedringspotensiale.

Det som er nytt med disse sidene er at mye av det prognosematerialet som tidligere bare var forbeholdt de som betalte ekstra for å få det, nå blir lagt ut gratis og åpent for alle. Bakdelen er at det meste av det som ligger på disse sidene, er prognoser som kommer direkte fra datamaskinen og ikke er vurdert og bearbeidet av en meteorolog. På sikt vil antagelig disse prognosene være justert eller godkjent av oss meteorologer, men det vil nok ta noen år. Så fram til da får dere ta det som det er, og ofte er jo prognosene veldig gode, særlig på kort sikt.

Linken til sidene ligger i linksamlingen til venstre og er kalt Værportalen. Sidene finnes også direkte ved å gå inn på http://yr.no/ . Øverst er det mulig å skrive inn hvilket som helst stedsnavn (i hvert fall i Norge), og få varselet for dette stedet. Ofte kan man få flere alternativ, og noe blir litt søkt, som for eksempel å få værvarselet for Tromsø Kretsfengsel. Og husk; det blå som beveger seg over oversiktskartet er nedbør, IKKE skyer.

Da er det bare å ønske alle en god sommer og mye godt og tjenlig vær.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den var jo litt kul da:) Fikk fram Ørsdalen og greier. Litt morsom den animasjonen, eller hva man kaller det, med de skyene som forandrer seg. Kanskje jeg ikke leste nøye nok, men hva betyr de fire små skyene i forhold til den store egentlig? :)

Anonym sa...

De skyene rundt omkring skal liksom symbolisere været i området rundt hovedpunktet ditt, i den grad det går an å varsle så nøyaktig da.... Ellers tror jeg nok du kan få varselet for Vassbø også, men jeg håper ikke det viser noe særlig annet enn det for Ørsdalen.

Anonym sa...

Hehe, det gjorde det alltid i de lokalavisene vi lagde når vi var små. Alltid sol på Vassbø og verre og verre vær jo lengre en kom oppover i dalen:)